Home » , » Τροφές-ασπίδα σε καρδιοπάθεια και εγκεφαλικά

Τροφές-ασπίδα σε καρδιοπάθεια και εγκεφαλικά

Αν θέλετε να προφυλαχθείτε από την καρδιοπάθεια και τα εγκεφαλικά, φροντίστε να τρώτε άφθονα τρόφιμα που περιέχουν πολύ κάλιο.
Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι τα φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, οι πατάτες, οι μπανάνες, η σόγια, τα βερίκοκα, τα αβοκάντο, το άπαχο γιαούρτι, ο χυμός από δαμάσκηνα, καθώς και τα ξερά φασόλια και ο αρακάς.
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Βάγκενινγκεν στην Ολλανδία, όσοι τρώνε πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά (πάνω από 262 γραμμάρια την ημέρα) διατρέχουν 36% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σύγκριση με όσους τρώνε λίγα (κάτω από 92 γραμμάρια την ημέρα).
Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 20 έως 65 ετών, οι οποίοι κατά την έναρξή της δεν έπασχαν από καρδιαγγειακή νόσο. Οι επιστήμονες τους παρακολούθησαν επί 10 χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι 233 έπαθαν εγκεφαλικό.
Η ίδια μελέτη έδειξε πως τα μαγειρεμένα ή επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά δεν παρέχουν ανάλογο όφελος, ακόμα κι όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες (πάνω από 263 γραμμάρια την ημέρα). Οι ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη αύξησης της κατανάλωσης καλίου, ώστε να προφυλαχτούμε από τις ασθένειες των αγγείων.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Ράδιο Ρίζες Ραδιόφωνο με μουσική: Λαϊκά

Ο καιρός

Από το Blogger.

Featured Post

Κορονοϊός: Με τις «ευλογίες» Τσιόδρα – Χαρδαλιά μισή ώρα περπάτημα τη μέρα επιβάλλεται για τους ηλικιωμένους

Τη σύσταση στον πληθυσμό και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες να μην παραλείπουν να περπατούν καθημερινά για μισή ώρα σε εξωτερικούς χώρους λ...